Om Österlenmaran

Här kan du ladda ner aktuellt Löpar-PM med all praktisk information om loppet

Datum och tid för loppet

Start lördagen 4 november kl. 18:00 i Simrishamn
Målgång maraton och stafett: i Simrishamn (maxtid 6 timmar, för reptider se nedan)
Målgång halvmaraton: i Borrby (maxtid 3 timmar)

Nummerlappsuthämtning

Nummerlappsuthämtning sker på Café Kagan, Stortorget Simrishamn
Fredag 3/11 16-18 (nummerlappsuthämtning och efteranmälan)
Lördag 4/11 10-12 (nummerlappsuthämtning och efteranmälan)
Lördag 4/11 15-17 (endast nummerlappsuthämtning)

Banan

Starten går i Simrishamn, därefter går banan via Brantevik och Skillinge till Borrby. Här går halvmaratonlöparna i mål. Maraton- och stafettlöpare vänder i Borrby, och springer tillbaka till Simrishamn.

Nedladdningsbar karta över banan (obs uppdaterad 171030 med ny målgång)

Loppet är ett så kallat ”fun run” för alla som gillar att springa, och banan är ej kontrollmätt av förbundsbanmätare.

Vätskestationer med vatten, dryck och något att äta finns i Brantevik (5 km och 37 km), Skillinge (12 km och 30 km), Kyhls (17 km och 26 km, endast vatten) och Borrby (21 km). Banan går längs cykelbanor och på märkt cykelled, på lättsprunget underlag i form av asfalt och grus. 

Stafettklass

Även i år finns den populära stafettklassen, där lag på upp till sex löpare delar på maratondistansen. Anmäl kompisarna, arbetskamraterna, idrottslaget – alla kan vara med! Byte av stafettlöpare sker vid de större vätskekontrollerna. Ni bestämmer själva hur ni delar upp sträckorna, och det går bra att samma löpare springer flera sträckor. Observera att ingen individuell tidtagning sker på delsträckorna, utan endast för hela lagets målgång i Simrishamn. Stafettsträckor:

  • Simrishamn (start) – Brantevik ca. 5 km
  • Brantevik – Skillinge ca. 7 km
  • Skillinge – Borrby ca. 9 km
  • Borrby – Skillinge ca. 9 km
  • Skillinge – Brantevik ca. 7 km
  • Brantevik – Simrishamn (mål) ca. 5 km

Kommer ni från samma företag? Då kan ni tävla i Företagskampen!

Reptider

Maxtiden för marathon och stafetten är sex timmar och för halvmaraton är tre timmar. På grund av säkerhetsskäl har vi reptider, dvs. tider då man senast måste ha passerat vissa kontroller för att få fortsätta i tävlingen. Dessa är:

  • Borrby 20:45 (maraton & stafett), 21:00 (halvmaraton)
  • Skillinge 22:00 (maraton & stafett)
  • Brantevik 23:00 (maraton & stafett)

Maratonlöpare som i Borrby inte klarar reptiden för maraton (2:45), men under maxtiden för halvmaraton (3:00), får officiell sluttid och medalj som halvmaratonlöpare.

Resa och boende

Kommer du utifrån rekommenderar vi boende i Simrishamn. Hit tar du dig enkelt med pågatåg från Malmö, eller regionbuss från Lund eller Kristianstad. På sidan Boende hittar du erbjudanden från lokala B&B, hotell och pensionat med specialrabatter för Österlenmarans löpare.

Logistik vid start och mål

Överdragskläder/påsinlämning
Vid nummerlappsutdelningen får du en påse till dina överdragskläder som du kan lämna in vid starten i Simrishamn och återfå vid målgången i Simrishamn respektive Borrby. Se till att påsen hamnar i rätt transport. Påsen skall märkas med ditt startnummer och förslutas innan inlämning. Vi tar ej emot ryggsäckar och väskor, enbart den påse du får dig tilldelade tillsammans med nummerlappen. Vi ansvarar ej för värdesaker.

Omklädning
Det finns begränsade omklädningsmöjligheter vid start och målgång i Simrishamn. Vi uppmanar alla er som har möjlighet att klä om hemma.

Transport mellan Borrby och Simrishamn
För löpare som springer halvmaraton ordnar vi transport från målgången i Borrby tillbaka till startplatsen i Simrishamn.

Obligatorisk utrustning

Av säkerhetsskäl ska du springa med pannlampa och bära reflexväst under hela loppet. Eftersom vi springer samtidigt som Österlen Lyser ser vi gärna att löpare aktivt deltar som inslag i ljusfesten, och även själva lyser upp mörkret så mycket det bara går. Vädret på Österlen under november kan vara nyckfullt. En lätt ryggsäck med extra värme/överdragskläder är att rekommendera.

Arrangörer

Officiell arrangör är Simris Alg AB, tillsammans med Österlen Lyser och Österlens lokala föreningar och företag.

Ytterligare info läggs till löpande här på hemsidan. Frågor? Skriv på facebook eller maila till osterlenmaran@gmail.com

Prenumerera också gärna på vårt nyhetsbrev.

(Denna sida uppdateras löpande. Senaste uppdatering 171030.)